Geluid meten

Ben je van plan om een nieuwe weg, woonwijk of (bedrijven) terrein aan te leggen? Dan is het handig om een geluidsonderzoek uit te voeren. Door het geluid te meten weet je direct of je voldoet aan de wettelijke eisen en of het geluid overlast zal veroorzaken. Alcedo geeft advies op maat zodat jij verder kunt met jouw project.

Bouwlawaai meten

Voordat je collega’s op de bouw aan de slag gaan, heeft Alcedo dankzij een risicoanalyse al scherp in beeld hoeveel overlast de werkzaamheden kunnen veroorzaken. Door het geluid te meten, kunnen we geluidsproblemen voorkomen voordat ze ontstaan. Met onze monitoring met de modernste meetinstrumenten checken we of het geluidsniveau binnen de grenzen van het Bouwbesluit blijven. Zo kunnen we tijdig voor eventuele vergunningen zorgen zodat we stagnatie tijdens de bouw vermijden.

Het geluid van de omgeving meten

Een weg of langsflitsende treinen kunnen veel overlast veroorzaken. Het kan zelfs zo luid zijn dat je elkaar niet meer goed kunt verstaan. Door het geluid te meten kunnen we vooraf goed nadenken over een goed ontwerp of slimme maatregelen treffen zoals een effectief geluidsscherm. Ook horecagelegenheden kunnen voor overlast zorgen. Met akoestische onderzoeken kunnen we het geluid meten en de situatie in beeld brengen. Dit doen we door slimme rekenmodellen en het geluid vast te leggen. Lage tonen of bromgeluid kunnen ook overlast veroorzaken. Sommige mensen horen het helemaal niet, maar je kunt er ook juist extreem gevoelig voor zijn. Met gevoelige apparatuur kunnen we ook dit laagfrequente geluid inzichtelijk maken.

Alcedo zicht op geluid

Geluid is onzichtbaar waardoor het moeilijk kan zijn om te ontdekken welk component het storende geluid veroorzaakt. Met Alcedo Zicht op geluid meten we het geluid en brengen we het letterlijk voor je in beeld. Dit doen we aan de hand van een geluidsfoto die precies laat zien welk component in het ontwerp aandacht nodig heeft. Bovendien berekenen we de actuele geluidsisolatie van de constructie en kan de Rw-waarde worden bepaald. Ook wordt het inzichtelijk waar de geluidslekken zich bevinden. Alcedo zorgt voor heldere feiten waar je wat aan hebt.

Geluid Meten

Contact Alcedo

Op zoek naar een betrouwbare partij voor het meten van geluid op locatie? Neem dan contact op met Alcedo. Met analyse, toetsing en advies helpen we jou met het optimaliseren van het geluidsniveau. We voorzien jou graag van vrijblijvend advies. Grip op de zaken. Dat is hoe Alcedo werkt. Onze adviseurs staan voor je klaar om amen met jou alles uit jouw project te halen.

advies voor bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900