Laagfrequent geluid meten

Geluidshinder is een zeer onderschat fenomeen. Zo voelen mensen met tinnitus (ook wel oorsuizen) zich nooit goed begrepen en kunnen omwonenden van een vliegveld helemaal gek worden van razende vliegtuigen. Tegenwoordig wordt ook aan laagfrequent geluid veel hinder ondervonden. Dit ‘geluid’, dat eigenlijk niet als geluid, maar als druk op je oren wordt ervaren, wordt pas waarneembaar als het heel luid is. Wanneer u last heeft van laagfrequent geluid, kunt u ons inschakelen om het te meten en u te adviseren in een passende oplossing voor dit probleem.

Hoe meten wij laagfrequent geluid?

Ons initiatief Alcedo Zicht op Geluid maakt het mogelijk om (de bron van het) geluid letterlijk in beeld te brengen. Om het geluid weg te nemen, moet je immers wel weten wat het veroorzaakt en waar het vandaan komt. Na zelf een geluidsbron in de ruimte te plaatsen, scannen we middels een camera en microfoon jouw constructie. Het programma Scan & Paint helpt ons vervolgens de geluidsfoto te genereren. Op de foto valt het geluidslek te zien. Bovendien berekenen we de Rw-waarden, waardoor de zwakke plekken in je constructie duidelijk worden. De foto, opnames en Rw-waarden sturen we naar je op en onze akoestische adviseurs helpen het geluidsprobleem op te lossen.

Laagfrequent Geluid Meten

Project Schiphol

We zijn niet onbekend met het meten van laagfrequent geluid. Vliegtuigen maken tijdens het starten en landen een bulderend laagfrequent geluid. Dit noem je grondgeluid. Omwonenden van het bekende vliegveld klaagden over de hinder die ze aan het grondgeluid ondervonden. Schiphol erkende een vorm van hinder, maar was niet overtuigd van de mate ervan. Op verzoek van ruim honderd omwonenden, zijn wij het laagfrequente geluid gaan meten en kwamen tot de conclusie dat Schiphol de hinder had onderschat. Onder verwijzing naar onze argumenten besloot de Rechtbank te Haarlem de omwonenden in hun gelijk te stellen.

Laagfrequent Geluid Meten Door Expert

Andere diensten

Wij zijn natuurlijk niet alleen verantwoordelijk voor het meten van laagfrequent geluid. Door het praktisch adviseren over licht, trillingen, geluid, lucht en veiligheid, proberen onze specialisten een prettige leefomgeving te realiseren. De bron van de hinder zit altijd op een andere plek. We schuwen niet om die plek op te sporen en met een oplossing voor het probleem te komen. Van weg- en railverkeer tot industrie en horeca – Alcedo helpt je.

Laagfrequent Geluid Meten En Meer

Contact over meten laagfrequent geluid

Heb je vragen over het meten van laagfrequent geluid of over een van onze andere diensten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Samen zorgen we immers voor een prettige leefomgeving. Hopelijk tot snel!

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900