Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen zal geluid in Nederland het grootste milieuprobleem van deze tijd worden. Maar er lijken ook oplossingen in zicht. Stil asfalt, geluiddempende gevelisolatie, het aanwijzen van stilteplekken. Is dit genoeg om de alsmaar toenemende geluidsoverlast aan te pakken? Kunnen we de stilte terugvinden?

Dit is het onderwerp dat werd behandeld in de uitzending van Brandpunt Plus van 15 november 2018. Een uitzending waarin de geluidssituatie in Bathmen uitgebreid aan de orde komt. Bathmen een dorp ingeklemd tussen de A1 en de spoorlijn Amsterdam-Berlijn. Een dorp dat al tientallen jaren onder een lawaaideken ligt. Een dorp dat actief naar geluidsreductie zoekt.

Alcedo ondersteunt de Belangenvereniging Bathmen daarbij. Onder andere door het ontwikkelen van en meedenken over oplossingen. Oplossingen in de vorm van stapeling van maatregelen als stil asfalt, afscherming en diffractoren.

Inmiddels zijn al miljoenen Euro’s toegezegd om de maatregelen tegen het verkeerslawaai te treffen. Nu nog de realisatie.

De uitzending is te bekijken via: https://www.npostart.nl/brandpunt/15-11-2018/KN_1702762

advies voor bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900