Grip op trillingen

Als er een ding zeker is, dan is het wel dat bij een bouwproject trillingen ontstaan. Hoe weet je zeker dat deze trillingen het bouwwerk of omliggende panden niet beschadigen? Daarnaast kunnen ook omwonenden veel hinder ervaren van de bouwwerkzaamheden en trillingen die deze teweeg brengen. Om dit alles te voorkomen helpt Alcedo aannemers en projectleiders grip te houden op trillingen. Dankzij onze jarenlange en specialistische ervaring kunnen wij van tevoren de juiste prognoses stellen en tijdens de werkzaamheden trillingen meten en analyseren. Zo kom je niet voor onverwachte situaties te staan en hoeft het bouwproject niet onverhoopt stil komen te liggen omdat er normen of waardes worden overschreden. Zo bespaar je een hoop geld op de lange termijn die je goed kunt gebruiken voor andere aspecten van het bouwproject!

Trillingsmetingen

SBR-richtlijnen

In de SBR-richtlijnen staat onder andere beschreven hoe een goede ruimtelijke orde behouden kan worden. Ook trillingen tijdens bouwwerkzaamheden worden hierin meegenomen. De SBR-richtlijnen voor trillingen bestaat uit drie delen:

  • Schade aan gebouwen
  • Hinder voor personen in gebouwen
  • Storing aan apparatuur

Deze onderdelen worden bijvoorbeeld beoordeeld aan de hand van het maximale trillingsniveau en de grenswaarden voor schade. Alcedo weet in welke situatie aan welke richtlijnen voldaan moet worden en denkt proactief met aannemers en projectleiders mee om hun bouwproject in zo goed mogelijke banen te leiden.

Zicht op trillingen

Bij Alcedo vinden we het belangrijk om mee te gaan met de toekomst en ook zelf te innoveren waar mogelijk. Onze eigen trillingsmeter voldoet aan alle eisen en wordt uitgebreid met nieuwe sensoren om aannemers en projectleiders nog beter te ondersteunen. Niet alleen op het gebied van trillingshinder, maar ook op het gebied van trillingsschade, zoals scheurwijdte en scheefstand van het pand. Hiermee is onze meter uniek in Nederland. Benieuwd wat Alcedo voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900