Belang van een goede luchtkwaliteit

Lucht bevat onder andere één van de belangrijkste levensbronnen van ons als mens: zuurstof. Daarentegen kan lucht ook levensbedreigende stoffen bevatten. Oftewel, het is van levensbelang om de kwaliteit van lucht goed te reguleren. Tijdens de bouw kan de luchtsamenstelling vaak veranderen, doordat er veel verschillende stoffen vrijkomen.

Gevaarlijke Stoffen Komen Vrij Tijdens De Bouw

Buitenklimaat

Er is een onderscheid tussen de luchtkwaliteit van het buitenklimaat en de luchtkwaliteit van het binnenklimaat. Dat verschil spreekt voor zich, want de naam zegt het al. Het buitenklimaat wordt direct beïnvloedt door processen tijdens de bouw. Voor de bouw voeren we risicoanalyse uit en tijdens de bouw monitoren we of de luchtkwaliteit blijft, zoals deze behoort te zijn. Blijkt nu dat dit niet het geval is. Ons team voorziet je van allerlei adviezen en strategieën om dit te herstellen en te voorkomen.

Binnenklimaat

Het is ook belangrijk om je binnenklimaat te blijven optimaliseren. Woningen, appartementen en andere gebouwen moeten zodanig worden ontworpen en gebouwd dat de ventilatie op orde is. Ventileren is het vierentwintig uur per dag verversen van lucht. Doordat de lucht binnen zich mengt met vocht en fijne stoffen, wordt deze lucht vervuild. Wanneer je de lucht in huis vervangt door – mits schoon – buitenlucht, zorg ververst de lucht in je huis zich. Alcedo regelt het binnenklimaat en voert ventilatieberekeningen uit. Zo kunnen de bewoners genieten van een goede luchtkwaliteit.

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900