Geen gedoe. Graag gedaan.

Inhoud nulmeting bouwkundige opname

In een rapport wordt de bouwkundige toestand van de bebouwing beschreven die is gelegen binnen het risicogebied van de uit te voeren werkzaamheden. Hierbij worden de bouwkundige en/of andere relevante gebreken/onvolkomenheden vastgelegd met tekst- en beeldmateriaal.

Dsc 4049

Juridisch sterk met bouwkundige vooropname

Alcedo voert bouwkundige opnames uit voor overheden, projectontwikkelaars of andere belanghebbende partijen, zoals verzekeraars. Het voornaamste doel van een bouwkundige vooropname is het opbouwen van juridische zekerheid. Laat je zo’n opname namelijk uitvoeren door een daarvoor gecertificeerde partij (BRL 5024), zoals Alcedo, dan geldt het daaruit volgende rapport als geldig bewijs in juridische zaken.

Voorbeeld

De bestemming voor een nieuw appartementencomplex ligt naast een oude woning die al jaren niet gerenoveerd is. De projectaannemer vermoedt dat de bouwwerkzaamheden nogal wat trillingen zullen veroorzaken en laat onder andere een bouwkundige opname voor de woning uitvoeren. Tijdens de bouwactiviteiten vallen de eigenaren scheuren en verzakkingen op in hun woning. Ze beweren dat deze het gevolg zijn van de bouwwerkzaamheden en dienen een schadeclaim in.

Aan de hand van de bouwkundige vooropname van de woning kan de aannemer echter aantonen dat de betreffende schade al aanwezig was, vóórdat de bouwwerkzaamheden startten. De schadeclaim wordt zodoende door de rechter afgewezen.

Bouwkundige opname laten uitvoeren

Voor- en tussenopnames

Naast het verzorgen van een bouwkundige vooropname voorafgaand aan een project, verzorgen we ook bouwkundige tussenopnames, bij bijvoorbeeld meerdere fases of verschillende partijen. Uiteraard verzorgen we ook een bouwkundige na-opname, die ter afsluiting van een project dient.

Contact opnemen

Er bestaat ook een proces verbaal van toestand, wanneer er al werkzaamheden hebben plaatsgevonden, maar nog geen bouwkundige opname. Een bouwkundige opname en aanvullende scheurwijdtemeting is altijd een goede combinatie voor extra zekerheid.

Alcedo slaat handen ineen

Sinds 1 maart 2024 is bouwkundig opnamebureau Signum Expertise onderdeel van Alcedo. Signum Expertise is BRL 5024-gecertificeerd voor het uitvoeren van bouwkundige vooropnames. De opnames worden volgens deze richtlijn en die van het NIVRE uitgevoerd.

Zorg dat de bouwmonitoring van jouw project waterdicht verloopt en laat de bouwkundige (voor)opnames door Alcedo uitvoeren. Neem voor meer informatie contact met ons op!

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900