Het belang van risicoanalyse

Risicobeheersing is van ongekend belang binnen de bouw. Dat komt onder andere doordat je met veel verschillende partijen te maken hebt. Zo is daar de omgeving, met overheden, bedrijven en omwonenden én zijn daar jouw eigen mensen – bouwvakkers, architecten en transporteurs. Eén fout kan dus voor velen gevolgen hebben. Daarnaast ben je in de weer met zware materialen, werk je op grote hoogtes en heb je soms te dealen met giftige gassen. In de bouw kán er van alles misgaan, maar dat helpen voorkomen kan ook! Door een risicoanalyse uit te voeren, vergroot je de kans op een veilig bouwproces.

Geluidsoverlast In De Bouw

Risicoanalyse voor jouw medewerkers

De veiligheid van jouw medewerkers staat natuurlijk voorop. Dagelijks gebeuren er ongelukken in de bouw. Onoplettende hijskraanbestuurders, onvoldoende bekistingsondersteuning, fysieke belasting, giftige stoffen en het vallen van hoogtes: allemaal zijn ze oorzaak van dit soort ongelukken én gevolg van een slechte (of ontbrekende) risicoanalyse.

Risicoanalyse voor de omgeving

Trillingsgevaar, geluidsoverlast en meer van dit soort zaken hebben invloed op de omgeving. Met allerlei meetapparatuur houdt het team van Alcedo de vorderingen in de bouw nauwlettend in de gaten. Vooraf bepalen we de risico’s en geven we op basis daarvan adequate adviezen. Zelfs tot ná het project is afgerond, monitoren we de externe gevolgen van de bouw.

Projecten

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900