Het belang van risicoanalyse bouw

Risicobeheersing is van ongekend belang binnen de bouw. Dat komt onder andere doordat je met veel verschillende partijen te maken hebt. Zo is daar de omgeving, met overheden, bedrijven en omwonenden én zijn daar jouw eigen mensen – bouwvakkers, architecten en transporteurs. Eén fout kan dus voor velen gevolgen hebben. Daarnaast ben je in de weer met zware materialen, werk je op grote hoogtes en heb je soms te dealen met giftige gassen. In de bouw kán er van alles misgaan, maar dat helpen voorkomen kan ook! Door een risicoanalyse bouw uit te voeren, vergroot je de kans op een veilig bouwproces en zorg je voor kwaliteitsborging.

Risicoanalyse Alcedo Geluidsoverlast

Wanneer risicoanalyse bouw uitvoeren?

De uitvoering van een risicoanalyse voor de bouw is belangrijk bij de voorbereidingsfase, om zo potentiële problemen te identificeren en risico’s te beheersen aan de hand van een specifieke strategie. Maar ook tijdens de uitvoeringsfase van jouw bouwproject is dit van groot belang. Regelmatige updates en herbeoordelingen van de risicoanalyses in de bouw zijn namelijk nodig, om op tijd te kunnen reageren op veranderende omstandigheden en de risico’s onder controle te houden. Voor het monitoren van jouw bouwwerkzaamheden met moderne meetapparatuur kun je altijd rekenen op de hulp van Alcedo.

Risicoanalyse Uitvoeren Alcedo

Effectieve risicoanalyses Alcedo

Het waarborgen van een veilige werkomgeving in een toch zeer risicovolle sector kan soms ingewikkeld zijn. Met de effectieve risicoanalyses van Alcedo maken we het een stuk eenvoudiger en geheel overzichtelijk. Hoe dan? Door omgevingsfactoren zoals het weer, de locatie en bodemgesteldheid in kaart te brengen en zo de mogelijke risico’s omtrent veiligheid en technische complexiteit te identificeren. Als adviseur met veel ervaring hebben wij kennis van alle contractuele aspecten, regelgeving en nodige vergunningen die betrekking hebben op jouw bouwproject.

Onze specifieke adviezen zijn gericht op beheersmaatregelen en prestatie-eisen die jou ondersteunen bij het leveren van de beste bouwkwaliteit. In onze risicoanalyse bouw wordt geen enkel risico over het hoofd gezien. Zo worden mogelijke vertragingen, onverwachte kosten, conflicten en ongevallen zo goed mogelijk voorkomen. Je kunt onze hulp inschakelen om een effectieve risicobeheer strategie op te laten stellen. We helpen je vervolgens ook met het implementeren en monitoren van deze strategie. Zo doe jij er alles aan om aan de verwachtingen van alle belanghebbenden te voldoen. Een veilige werkomgeving begint én eindigt met de risicoanalyses bouw van Alcedo.

Risicoanalyse bouw voor jouw medewerkers

De veiligheid van jouw medewerkers staat natuurlijk voorop. Dagelijks gebeuren er ongelukken in de bouw. Hijskraanbestuurders met slecht zicht, onvoldoende bekistingsondersteuning, fysieke belasting, giftige stoffen en het vallen van hoogtes: allemaal zijn ze oorzaak van dit soort ongelukken én gevolg van een slechte (of ontbrekende) risicoanalyse bouw. Zulke ongewenste verrassingen, onverwachte vertragingen of andere risico’s wil je natuurlijk voorkomen. De risicoanalyse bouw van Alcedo biedt overzicht en helpt om risico’s te beheersen met passende maatregelen.

Risicoanalyse bouw voor de omgeving

Trillingsgevaar, geluidsoverlast en meer van dit soort zaken hebben invloed op de omgeving. Met allerlei meetapparatuur houdt het team van Alcedo de vorderingen in de bouw nauwlettend in de gaten. Vooraf bepalen we de risico’s en op basis daarvan geven we adequate adviezen. Zelfs tot ná het project is afgerond, monitoren we de externe gevolgen van de bouw. Klachten vanuit de omgeving en belanghebbenden over bouwlawaai of andere zaken kunnen jouw bouwproject namelijk erg vertragen of bemoeilijken. In onze risicoanalyse bouw houden we rekening met alle factoren, zodat de bouwkwaliteit van jouw project voldoet aan de eisen en volgens planning verloopt.

Projecten

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900