Integrale advisering voor nieuwe universiteit Supinfo te Gouda

De Franse universiteit Supinfo wil zich vestigen in Gouda. Daarvoor is een bestaand kantoorpand op het oog. Dit pand moet geheel worden getransformeerd zodat zowel de universiteit zich hier kan vestigen als ook kamers voor studenten worden gerealiseerd.

Het transformeren van een bestaand gebouw is vaak een uitdaging. Het kantoorgebouw aan de Goudse Poort – één van de drukkere wegen in Gouda – is geen uitzondering. Er moet enerzijds voor worden gezorgd dat in het gebouw prettig kan worden lesgegeven en gewoond. Anderzijds mogen omliggende bedrijven ook niet in hun activiteiten worden belemmerd.

Alcedo heeft voor dit transformatieproject een integrale advisering uitgevoerd. Zo is een geluidsonderzoek uitgevoerd waarmee de geluidsbelastingen van de omliggende wegen en spoorlijn in beeld zijn gebracht. Ook zijn geluidswerende voorzieningen aan de gevels ontworpen. Voor het inwendige van het gebouw is geadviseerd over interne akoestiek, ventilatie, daglicht en dergelijke. Tot slot is ook de invloed van omliggende bedrijven in beeld gebracht.

Integrale advisering

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900