Ben je op zoek naar een vakkundig bouwbedrijf dat trillingsmetingen kan uitvoeren? Bij Alcedo kunnen wij jou hierin voorzien. Naast dat onze experts altijd deskundig advies geven, kunnen wij ook van tevoren voorspellen of er problemen gaan optreden. Door de alle trillingsprojecten die onze vakmensen hebben mogen realiseren, beschikken wij over ruime ervaring en kennis op het gebied van trillingsmetingen uitvoeren.

Trillingsmetingen uitvoeren van cruciaal belang

Trillingsmetingen uitvoeren is erg belangrijk in de bouw. Trillingen kunnen gevaarlijk zijn. Ze kunnen schade aanrichten aan de omgeving en gebouwen, hinder opleveren en voor omwonenden. Sterker nog: ze kunnen de gezondheid van deze omwonenden ernstig beïnvloeden, doordat ze hen last van de onderrug en wervelkolom opleveren. Op lange termijn kunnen ze zelfs invloed hebben op onherstelbare schade in zenuwen of bloedvaten. Het uitvoeren van trillingsmetingen is daarom erg belangrijk. Bij Alcedo staat een veilige bouwomgeving voorop. Mocht er achteraf toch hinder of schade zijn ontstaan, dan adviseren onze experts in het verhelpen hiervan. Daarbij brengen we de oorzaken duidelijk in kaart.

Trillingsmetingen Uitvoeren

Oorzaken

Trillingen komen vrij door verschillende oorzaken. Zo hebben bouwwerkzaamheden, zoals het slopen van een pand of het verkeerd aanleggen van een verkeersdrempel, invloed op de trillingen. Daarnaast kan er bij het langsrijden van een vrachtwagen of trein ook trillingshinder ontstaan. Dit is echter afhankelijk van het trillingssoort, de trillingssterkte en de bouwkundige staat van de dichtstbijzijnde bouwwerken.

Trillingsmetingen Uitvoeren Oorzaken

Werkwijze

Om trillingen te voorkomen gaan we als volgt te werk. Bij Alcedo beginnen onze experts met trillingsprognoses. Deze prognose vindt plaats voordat de werkzaamheden van start zijn gegaan. Hierbij gebruiken we kwalitatieve moderne apparatuur waarmee we een eerste schatting maken. Op basis hiervan geven onze specialisten deskundig advies. We geven eerlijk advies over het vervolg van het bouwproces. Vaak kunnen enkele problemen opgelost worden, waardoor het proces voortgezet kan worden. Vervolgens voeren onze vakmensen de trillingsmetingen uit. Deze nauwkeurige trillingsmetingen vinden plaats tijdens de werkzaamheden. Op deze manier houden we grip op de situatie, kunnen we snel schakelen indien nodig en zal er zo min mogelijk vertraging ontstaan.

 

Advies nodig?

Wil je graag trillingsmetingen laten uitvoeren? Voorkomen dat er schade of hinder ontstaat? Ons team geeft jou graag inzicht in de feiten. Naast trillingsmetingen uitvoeren, kunnen wij jou ook voorzien in risicoanalyses, monitoring en geluidsmetingen. Wil je jouw bouwproject in goede banen laten leiden? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat je graag te woord.

 

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900