Meer dan een irritatiebron

Omgevingslawaai kan een grote bron van irritatie zijn. Dat niet alleen, het kan zelfs gezondheidsklachten opleveren! Geen wonder dus dat gemeenten het belangrijk vinden overlast van omgevingslawaai terug te dringen.

Wegverkeerslawaai is een van de grootste bronnen van omgevingslawaai. Soms is het lawaai zelfs zo luid dat omwonenden elkaar minder goed kunnen verstaan of er ’s nachts wakker van worden. Deze situaties probeert Alcedo te voorkomen. Wat kunnen wij hierin voor gemeenten en aannemers betekenen?

  • Vooraf denken we proactief mee over een slim ontwerp van bijvoorbeeld een nieuwe wijk, een weg of een pand.
  • We brengen maatregelen in kaart om het wegverkeerslawaai terug te dringen, zoals stille wegen of effectieve geluidsschermen.
  • We maken het lawaai inzichtelijk door de geluidsbron in beeld te brengen en te adviseren over de beste aanpak om een prettige leefomgeving voor iedereen te creëren.

Met ruim 20 jaar ervaring hebben wij de kennis en kunde in huis om een passende oplossing te vinden voor overlast door wegverkeerslawaai en andere vormen van omgevingslawaai. We gaan graag om tafel om samen ook tot een maatwerkoplossing voor jouw situatie te komen.

Oplossing Wegverkeerslawaai

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900