Wat te doen als een bouwproject stil komt te liggen wegens overlast? Alcedo inschakelen natuurlijk!

Regelmatig helpen wij aannemers uit de brand wanneer projecten onverhoopt stil worden gelegd. Zo werd onlangs een groot pand gesloopt omringd door andere gebouwen en kantoorpanden. De omliggende kantoren ervoeren te veel geluidsoverlast en de klachten stroomden binnen. Het gevolg: het half afgebroken pand bleef dagenlang onaangeraakt.

De partij die de aannemer in eerste instantie in de arm had genomen, wist niet hoe het probleem opgelost kon worden. Gelukkig wisten wij dankzij onze kennis en ervaring in regelgeving snel hoe het project kon worden voortgezet. De geluidsmeter was namelijk vlakbij een gemeentehuis geplaatst. Dat terwijl het bouwbesluit bepaalt dat bijvoorbeeld woningen, ziekenhuizen, verzorgcentra, etc. inderdaad beschermd worden tegen overlast, maar kantoor en industrie (helaas) niet. Het was dus niet een kwestie van de overlast verminderen, maar het geluid op de juiste plek meten. En inderdaad, binnen de kortste keren konden de werkzaamheden worden hervat.

Ook de juiste kennis in huis halen voor jouw volgende (bouw)project? Vraag wat we voor jou kunnen betekenen!

Geen gedoe. Graag gedaan.

Bouwproject Stil Te Liggen

 

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900