Veel mensen realiseren het zich misschien niet meteen, maar geluids- en lichthinder gaan vaak samen.

⚽️ Een voetbalveld waar tot ’s avonds laat nog wordt getraind en geschreeuwd, heeft ook tot de late uurtjes de sportverlichting aan staan.
🎾 Padel is een leuke en populaire sport, maar levert zowel geluids- als lichtoverlast op voor omwonenden.
🐕 En het hondentrainingsveld waar honden blaffen, wordt vaak doordeweeks ook ’s avonds verlicht.

Staat er een nieuwbouwproject gepland in de omgeving van een situatie waar zowel geluids- als lichthinder kan ontstaan?

Dan is het belangrijk om de toekomstige bewoners daar op voorhand al in te ontzorgen en een geluids- en lichtonderzoek te laten uitvoeren.
Alcedo zet net een stapje extra om het de ontwikkelaar zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken. We voeren de metingen graat uit op locatie, zodat we een zo accuraat mogelijk beeld kunnen vormen van de toekomstige situatie, bewoners niet het risico lopen in een later stadium alsnog hinder te ervaren en verenigingen beschermd worden tegen oprukkende woningbouw.

Blijkt na het onderzoek inderdaad dat er hinder kan ontstaan?

Dan zijn er diverse oplossingen die wij kunnen adviseren. Ook wanneer de oplossing niet voor de hand ligt, denken wij proactief met ontwikkelaars mee om een zo prettig mogelijke leefomgeving te creëren. Ook een geluids- en lichtonderzoek laten uitvoeren door Alcedo? Schroom dan niet om contact op te nemen. Wij staan je graag te woord! Geen gedoe. Graag gedaan.

Geluids- en lichthinder

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900