Hinder van lichtmasten op sportvelden

Een lichtmast die recht in je woon- of slaapkamer schijnt? Dat wil niemand.

Bij woningbouwplannen in de nabijheid van bijvoorbeeld sportvelden is het belangrijk om rekening te houden met aanwezige verlichting. Sportvelden zijn vaak voorzien van lichtmasten, zodat er in het donker kan worden gesport en de veiligheid van de omgeving wordt vergroot. Voor nabijgelegen woningen kan deze verlichting ook een behoorlijke hinder opleveren. Bijvoorbeeld wanneer een lichtmast recht in een woning schijnt.

Ook bedrijfsterreinen kunnen voorzien zijn van een lichtinstallatie die hinderlijk kan zijn voor de omgeving. Worden er woningen dichtbij een sportveld of bedrijventerrein worden gebouwd, dan zal er rekening gehouden moeten worden met de mogelijke aanwezige lichtmasten.

Alcedo helpt bij het voorkomen van hinder vanwege lichtinstallaties. Wat kunnen wij voor projectontwikkelaars betekenen?

  • Wij kunnen de situatie in bestaande en nieuwe gevallen doormeten of -rekenen
  • Zo zorgen wij voor een optimaal verlichtingsniveau en wordt hinder voorkomen

Het is dus raadzaam om een onderzoek naar lichthinder uit te voeren, zodat de hindersituaties worden voorkomen en woningen en sportinrichtingen naast elkaar kunnen bestaan.

Hulp nodig bij het uitvoeren van een lichthinderonderzoek? Schakel Alcedo in voor het nauwkeurig doormeten en -rekenen van verlichtingsniveaus! Wij hebben jarenlange ervaring in het geven van technisch advies. Neem gerust contact met ons op!

Lichthinder

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900