Verplaatsen geluidsmeter

Bij grote bouw- of sloopprojecten komen vaak grote geluidsbronnen kijken. In dat geval moeten gemeenten en aannemers zich aan bepaalde wetgevingen houden om niet te veel overlast te veroorzaken. Geluid maken mag, maar té veel geluid voor een té lange periode, niet.

Zo werd Alcedo ingeschakeld voor geluidsmetingen bij een groot sloopproject in Amsterdam in de buurt van een woonwijk. Volgens de regelgeving mag je in de omgeving van o.a. scholen en woningen een bepaald aantal dagen bepaalde geluidsniveaus veroorzaken. Maar de dagen waren al te snel “op” en het project was nog niet afgerond. Wat nu?

De adviseur van het project wist niet hoe de situatie opgelost kon worden. Zo kwam de directeur van het bouwproject bij Alcedo terecht. Eenmaal aangekomen in Amsterdam zagen we al snel wat het probleem was. De geluidsmeter was te dicht op de bron geplaatst, waardoor er een overschatting van het geluid ontstond. Door de meter op een andere locatie te plaatsen, wisten we de metingen vlak te trekken en konden de werkzaamheden weer opgepakt worden.

Dat is wat we bij Alcedo het liefste doen: écht waarde toevoegen aan de projecten en aannemers waarmee we mogen werken. Dankzij onze jarenlange ervaring en constante ontwikkeling krijgen we dat keer op keer voor elkaar!
Sta jij voor een complex vraagstuk bij een bouwproject? Je weet ons te vinden!

Geluidsbronnen Bij Bouw En Sloopprojecten

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900