Trillingshinder bij nieuwbouw

Er wordt volop gebouwd aan nieuwbouwprojecten. Geen wonder met de actuele vraag naar woningen! Dat betekent dat er ook steeds verder weg van stedencentra gebouwd wordt en steeds dichter bij bijvoorbeeld het spoor. Dat heeft ook een grotere kans op trillingshinder tot gevolg.

Hoewel er geen wettelijke normen bestaan voor trillingshinder, wordt er gelukkig wel steeds meer aandacht aan gegeven in het ontwerpbestemmingsplan van nieuwe woningen dichtbij het spoor. Als trillingsniveaus namelijk hoger zijn dan de na te streven waarden, kan het zijn dat er maatregelen worden genomen in de uitwerking van de plannen.

Daar kom je liever vroeger dan later achter!

Projectontwikkelaars, adviesbureaus en gemeenten kunnen bij Alcedo terecht voor hindermetingen en -onderzoek op nieuwbouwlocaties. Met trillingsprognoses vooraf en nauwkeurige trillingsmetingen tijdens de werkzaamheden, houden we grip op de trillingen en beperken we schade en vertraging samen tot een minimum. Een hele zorg minder!

Is er bij jouw bouwproject (potentieel) sprake van trillingshinder? Neem contact met ons op.

Trillingshinder Bij Nieuwbouw

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900