Wanneer laat je een lichthinderonderzoek uitvoeren?

Bij Alcedo zien we in de praktijk vaak dat lichtmetingen samenvallen met geluidsmetingen. Op het moment dat gemeentes of ontwikkelaars benieuwd zijn naar het geluidsoverlast van bijvoorbeeld een nabijgelegen sportclub, wordt ontdekt dat hinder ook kan ontstaan door licht van dezelfde bron. Denk maar eens aan de felle sportverlichting van een hockeyveld of hondentrainingsveld in de buurt.

Schakel ons in!

Vaak schieten wij te hulp op het moment dat er nieuwe woningen in de omgeving worden gebouwd. In dat geval doet Alcedo onderzoek naar de milieuplanologische mogelijkheden en doen we aanbevelingen om aan de richtlijnen te kunnen voldoen.

Maar lichthinder kan op nog veel meer momenten ontstaan.

Denk aan industriële verlichting of bouwverlichting in de buurt van woonwijken of horecagelegenheden. Ook in deze gevallen kloppen opdrachtgevers steeds vaker bij ons aan.

Twijfel je of licht tot hinder kan leiden?

Schakel Alcedo in voor lichtmetingen. Wij berekenen dan de verlichtingssterkte en lichtsterkte en adviseren hoe deze geen lichthinder geeft op de omgeving.
Meer weten over de mogelijkheden bij Alcedo? Bel 085-8229900.

lichtonderzoek

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900