Wat verstaan we onder bouwakoestiek?

Kort gezegd, verstaan we onder bouwakoestiek het beheer en de controle van al het geluid dat wordt verspreid of ontvangen in de ruimte van een gebouw. Of dit nou van binnen of buitenaf is en in een werk- of leefomgeving, het is belangrijk om geluidsbelasting binnen de perken te houden. Niet alleen om te voldoen aan de regelgeving, maar ook om klachten vanuit jouw omgeving te voorkomen door voldoende bescherming te bieden. Je kunt bij ons terecht voor specifieke, bouwakoestische adviezen die je direct kunt implementeren om de akoestiek in gebouwen te verbeteren.

Soorten omgevingsgeluiden

Het geluidsniveau in gebouwen wordt door vele omgevingsgeluiden veroorzaakt. Bouwakoestiek van binnen richt op muziek, stemmen, bewegingen en apparatuur die geluidsoverdracht tussen ruimtes veroorzaken en kunnen leiden tot geluidsoverlast. Bouwakoestiek buitenaf richt op het monitoren van geluiden die afkomstig zijn van het verkeer, de wind of industrie. Met de hulp van Alcedo blijft jouw omgeving tevreden en zijn gebouwen comfortabel om te wonen, werken en recreëren. Laat een geluidsmeting uitvoeren om geluidshinder te minimaliseren en de geluidskwaliteit te verbeteren.

Bouwakoestiek Alcedo

Alcedo beschikt over een oplossingsgerichte instelling met de juiste bouwkundige kennis, (meet)apparatuur en technieken voor de perfecte bouwakoestiek. We begrijpen de noodzaak van het gewenste geluidsniveau dat moet worden bereikt om een aangename leef- en werkomgeving te kunnen bieden. Alcedo helpt bij de realisatie van zo’n comfortabele omgeving met bouwakoestiek. Hoe we dit doen? Door onderzoek te doen naar de geluidskwaliteit en dit onderzoek te koppelen aan doelgerichte adviezen. Wij leggen je maatregelen voor om geluidsabsorptie-, isolatie en overdracht te optimaliseren binnen jouw omgeving. Hulp nodig om geluidsbelasting te beheersen? Schakel de professionals van Alcedo in.

Neem contact op met Alcedo
Bouwakoestiek

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900