Thermografisch onderzoek

Wat is thermografisch onderzoek en hoe kan het jou helpen? Logische vragen natuurlijk. We leggen het aan je uit en bieden bovendien de mogelijkheid tot het laten uitvoeren ervan. Alcedo: geen gedoe, graag gedaan.

Wat houdt een thermografisch onderzoek in?

Met een thermografisch onderzoek zorgen wij er voor dat we temperatuursverschillen visualiseren. Thermografie is namelijk de wetenschap waarbij men aan de hand van beeld de temperatuur is kaart brengt. Maar wat heeft jouw woning of bouwproject daaraan?

De verschillen in temperatuur kunnen een aantal zaken verhelderen. Het voornaamste probleem van we met een thermografisch onderzoek kunnen vaststellen zijn lekken. Dat kunnen warmtelekken zijn, maar ook lekken die tot comfortklachten leiden, zoals tocht.

We voeren dit onderzoek uit bij de oplevering van nieuwe gebouwen of als kwaliteitscontrole van na-isolatie bij bestaande gebouwen.

Zo gaan we te werk

Voor het uitvoeren van een thermografisch onderzoek in je woning, bedrijf of gebouw, komen we langs op locatie. Met een moderne, kwalitatief zeer hoogwaardige, infraroodcamera, maken we beelden van alle mogelijke lekruimtes. De kaart geeft verschillende gegevens weer, waar wij uit concluderen of, en zo ja, waar de lekken zich bevinden. Op basis van deze kaart stellen we een rapport op, inbegrepen met een concreet advies, gebaseerd op jouw situatie.

Thermografisch onderzoek woning

Het optimaliseren van het binnenklimaat van je ruimte is erg belangrijk. Je kunt wel de hele dag de verwarming aan laten staan, maar als je isolatie niet voldoende is dan is dit verspilling van de energie. Bij het uitvoeren van een thermografisch onderzoek in je woning kijken we naar de basis van je isolatie, en kijken wat we voor je kunnen doen om dit te verbeteren.

Uitvoeren Van Een Thermografisch Onderzoek

Bouwprojecten met thermografisch onderzoek

Zeker voor (grote) bouwprojecten is het uitvoeren van thermografisch onderzoek een relevant hulpmiddel. Alcedo is expert op het gebied van bouwadvies, risicoanalyse en monitoring. Doordat wij werken met GPR-Gebouwsoftware kunnen we zowel voor, als tijdens, als na de bouw van je project kijken hoe het gesteld is met de energie, milieu, lekken en andere zaken.

Bouwprojecten En Thermografisch Onderzoek

Contact

Neem voor thermografisch onderzoek gerust contact met ons op. Het team van Alcedo bestaat uit een groep bouwkundige mensen. We kunnen nog veel meer voor jou en je bedrijf betekenen. Heb je bijvoorbeeld bouwtechnisch advies nodig? Ook dan ben ben je bij Alcedo aan het juiste adres. Als je nog vragen hebt over de uitvoering, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Samen komen we tot een resultaat waar jij mee verder kunt!

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900