Werkwijze bouwlawaai aanpakken

Het minimaliseren van bouwlawaai vereist veel voorbereiding. Dat is dan ook de fase waarin Alcedo al start met haar werkzaamheden. We gaan met je in gesprek over de ideeën, ontwerpen en plannen, zodat wij een beeld hebben bij het geluid dat vrij zal komen tijdens de bouw.

Met onze kennis en ervaring kunnen we op basis van dit beeld al enkele voorbereidingen treffen. Zo vragen we alvast enkele vergunningen voor je aan, stellen we maatregelen op en leggen we je handleidingen voor.

Tot slot begin je aan de bouwfase. Een goede voorbereiding is het halve werk, maar nog niet alles. Daarom zullen onze specialisten tijdens deze fase het bouwlawaai goed monitoren. Zoals vermeld beschikken we over het modernste meetapparatuur. Ontstaat er risico? Dan wordt onze verantwoordelijke voor de locatie direct gealarmeerd en pakken we het probleem aan!

Bouwlawaai Tijden

Bouwlawaai tijden

Het Bouwbesluit 2012 is een verzameling aan voorschriften, waar alle gebouwen aan moeten voldoen. Dit betreft ook bouw- en sloopwerkzaamheden en de bijkomende regels omtrent bouwlawaai. Voordat je begint aan je bouwwerkzaamheden is het daarom handig om het Bouwbesluit in acht te nemen. Het schrijft onder andere de tijden voor bouwlawaai voor. Zo is besloten dat de je alleen van maandag tot en met zaterdag 07.00 tot 19.00 bouwwerkzaamheden mag uitvoeren (afhankelijk van het aantal decibel). Buiten deze bouwlawaai tijden om, mag je dus geen geluidsoverlast produceren. Dit houdt dus ook in dat op zondag geen bouwlawaai geproduceerd mag worden.

Wil je dit wél? Dat kun je bij de desbetreffende gemeente een Ontheffing Geluid Bouw aanvragen. Hiervoor kom je in aanmerking, indien de werkzaamheden óf noodzakelijk zijn, óf je deze overdag niet kunt uitvoeren. Uiteraard kunt u alles omtrent het naleven van het Bouwbesluit aan ons uit handen geven!

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900