Bouwfysica uitgelegd

Thermische, hygrische en akoestische aspecten: allen hebben ze betrekking op bouwfysica, maar betekenen ze nu eigenlijk? Thermografie draait om temperatuur. In één adem met thermisch, noemt men vaak ook hygrisch. Dit begrip heeft betrekking op vochtigheid. Akoestische aspecten klinken je wellicht het meest bekend in de oren. En ja, deze hebben inderdaad betrekking op geluid.

  • Bouwfysica – Thermografie. Het reguleren van de temperatuur is niet altijd even makkelijk en gaat bovendien niet altijd even snel. Alcedo zoekt uit hoe dat beter kan.
  • Bouwfysica – Vochtigheid. Het detecteren van lekken is lastig als het in eerste instantie niet aan de gebruikelijke oorzaken ligt. Daarnaast zorgen we dat je de luchtvochtigheid van een ruimte eenvoudig kan reguleren.
  • Bouwfysica – Akoestiek. Lawaai en geluid kan tot veel overlast leiden. Tijdens en voor de bouw zorgt Alcedo ervoor dat het geluid binnen de perken blijft.

Wat wij doen

Wij proberen voor jou (en jouw bouwproject) grip te krijgen op alle aspecten die bij bouwfysica om de hoek komen kijken. We analyseren, concluderen en geven vervolgens advies. Soms gaan deze aspecten mooi samen. Zo kunnen wij aan de hand van een thermografisch onderzoek visualiseren waar zich eventueel vochtigheids- of geluidslekken bevinden. Met een infraroodcamera visualiseren we warmteverschillen en bepalen of en, zo ja, waar in het gebouw lekken zijn.

adviesbureau bouw, omgeving en gebouwen

Technisch advies waarop je kunt bouwen. Dat mag je van ons verwachten. Met gezond verstand en liefde voor het vak! Neem contact met ons op en we voorzien je graag vrijblijvend van advies.

phone085-8229900